02 Apr
02Apr

Dodir igra važnu ulogu u ljudskom životu od vremena kada smo rođeni i držani u naručju majke ili oca. Dodir je važno sredstvo komunikacije i tijekom života doživljavamo ga na različitim razinama. Dodir nas umiruje, kao da govori ‘’tu sam za tebe’’. Zbog toga masaža predstavlja mnogo više od jednostavne manipulacije mekim tkivima tijela. To je iscjeliteljska vještina koja ima učinak na krvožilni, limfni, mišićni i živčani sustav tijela. Aromamasaža predstavlja jedan od oblika provođenja aromaterapije. 

Svrha aromamasaže je olakšavanje apsorpcije eteričnih ulja. Eterična ulja se u ulju nosiocu (bazno ulje – hladno tiješteno) nanose na kožu. Molekule eteričnog ulja prolaze kroz gornji sloj kože i kapilarnom krvnom cirkulacijom prenose se u dublje slojeve i dalje putem cirkulacije i limfe dolaze do svih dijelova organizma. Nanošenjem na kožu može se djelovati na bilo koji organski sustav u tijelu. 

Ciljevi aromamasaže su: 

  • Temeljito prodiranje ulja
  • Stimuliranje i/ili opuštanje klijenta, po potrebi
  • Stimuliranje protoka limfe i krvotoka
  • Pokretanje detoksikacijskih procesa u tijelu
  • Uklanjanje otpadnih tvari i toksina iz tijela
  • Opuštanje živčanog sustava
  • Eliminacija stresa i napetosti

Ostvarivanje jednog ili više ciljeva pomoći će održati dobro zdravstveno stanje klijenta ili ublažiti simptome prouzročene stresom svakodnevnog života. 

Aromamasažu provodi školovani aromaterapeut. Osnovni ciljevi aromamasaže su djelovanje na fizičkoj razini (kroz dodir) i na emotivnoj razini (mirisom kroz eterična ulja). Tretira se cijelo tijelo, masiramo stopala, noge, leđa, ramena i vrat, ruke, trbuh, lice i vlasište. 

Aromamasaža može biti dio aromaterapijskog procesa gdje se eterična ulja odabiru ovisno o tegobi, a može biti i kao relaksirajući, opuštajući tretman. Koja god da vam je potrebna, savjetujemo da bude izvedena uz pomoć hladno tiještenih biljnih ulja i visokokvalitetnih, certificiranih eteričnih ulja.  Potrebno je znanje prilikom mješanja eteričnih ulja, da bi se dobila savršena kombinacija za svaku osobu individualno. 

U studio Aromafemme samouvjereno tvrdimo da to znanje imamo i volimo ga nesebično dijeliti sa drugima. Naručite se na aromafemmehr@gmail.com i priuštite si 75 minuta potpune relaksacije, jer vi to zaslužujete!!